מידע רפואי שעושה לך סדר. מאת עפרה מהודר MSc
 

"אז מה את עושה, בתכלס?"

כפי שבוודאי שמתם לב, בחודשים האחרונים אני כותבת כאן פחות. האם זה אומר שהפסקתי לעסוק בנושאי בריאות והתנהגות? להיפך! פשוט עסקתי בהם יותר במסגרת עבודה ולימודים מסודרים. אז נשאר לי פחות זמן לכתוב כאן. מה למשל עשיתי בחודשים האלה:

  • השתתפתי בכמה כנסים, ונתתי הרצאות בנושאי אוריינות בריאות.
  • כעת אני מבצעת פרויקט עבור אחת מקופות החולים: טיפול ומניעה של סוכרת באמצעות… מסרונים! כן, קופות החולים התקדמו. כבר לא מנסים לתת את כל הטיפול רק בסניפי הקופה. ומבינים שהטכנולוגיה המודרנית (מאינטרנט ועד מסרונים) מאפשרת לתמוך בטיפול גם כשהחולה בביתו. החולים יקבלו מסרונים עם טיפים בהתאמה אישית, תוך התייעצות עם הרופא והדיאטנית שלהם.
  • כן נתתי שירותי מידע שונים למטופלים. פנה אליי למשל נכה צה"ל ששקל לתבוע את משרד הביטחון, ורצה לבדוק האם ייתכן קשר סיבתי בין מחלה שלקה בה לבין תרופה שקיבל שם. הגיעה אליי גם אישה שסבלה מכל מיני סימפטומים לא מוסברים, שטופלו הן קונבנציונלית והן אלטרנטיבית, וניסתה להבין מה בעצם עובר עליה. אני מקווה שעשיתי לה קצת סדר בראש…

  • הציעו לי גם פרויקטים מאוד מעניינים ויוקרתיים במשרד הבריאות, אבל לצערי לא היה לי זמן לכך, ונאלצתי בצער רב לדחות אותם.
  • מבחינת לימודים, אני לומדת כעת לדוקטורט במדעי הרפואה. אך גם כאן שומרת על הכיוון המידעי-התנהגותי. אני ממשיכה לחקור את הנושא של אוריינות בריאות, והפעם בהקשר של ביו-אתיקה: מוסר ברפואה. במסגרת זו למדתי על שלל נושאים שנויים במחלוקת כמו הפסקות היריון, המתות חסד, טיפול רפואי בטרוריסטים ועוד. כדי ללמוד כיצד מקבלים החלטות לגבי נושאים רגישים כאלה, למדתי קורסים הן בפקולטה לרפואה והן בפקולטה למשפטים. אני מקווה שהידע הזה יביא תועלת לי וגם לכם. אם משהו מהנושאים האלה מעניינים אתכם במיוחד, אתם יכולים לכתוב לי (כאן או באופן פרטי), ואשתדל להתייחס אליו.

 

תמונה: Freedigitalphotos.net

 

 

לתשומת ליבך: מידע רפואי באתר או במייל אינו מהווה תחליף אלא תוספת להתייעצות עם רופא.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

4 מחשבות על “"אז מה את עושה, בתכלס?"”