אנשים שונים צורכים מידע בדרכים שונות, או כפי שזה נקרא בשפה המקצועית — באופנוּיוֹת שונות. יש מי שקולטים מידע יותר טוב דרך הראייה (טקסט כתוב, תמונות, תרשימים…), אחרים דרך השמיעה (הרצאות, הקלטות, פודקאסטים…). יש אנשים שאין להם ברירה והם מוגבלים בחוש אחד (עיוורים, חירשים…), ולכן מסוגלים לקבל מידע רק דרך החושים האחרים. זה בולט במיוחד במערכת החינוך דווקא, אבל האמת היא שזה נכון גם בענייני בריאות. אני מהאנשים שקולטים וזוכרים מידע הכי טוב באופן חזותי, ולכן הנטייה הטבעית שלי היא לכתוב מילים שאפשר לקרוא אותן. אבל מידי פעם אני נזכרת שיש בעולם אנשים שמעדיפים חושים אחרים, ואולי כדאי להנגיש גם להם את המידע… השבוע הייתה לי הזדמנות כזאת. אישה מוכשרת בשם נגה קובָץ' הקימה מיזם שנקרא "נשים מעל חמישים". בתוך פלח האוכלוסייה הזה, היא שמה לאחרונה דגש על הנושא של wellness – בריאות ואיכות חיים. היא קיבצה נשים שונות שעוסקות בתחום הזה, וריאיינה כל אחת מהן בוידאו. הראיון שלי לפניכם/ן. הראיון יצא מעמיק אבל די ארוך (מעל 45 דקות), התמונות הן רק תמונות-פָּנים של שתינו, אז נראה לי שיהיה יותר נוח דווקא להאזין לו, ולאו דווקא לצפות. נסו כך ונסו ככה, והביעו את דעתכם.
אגב, אם כבר מדברים על הנגשה: בימים אלו אני עובדת על גרסה משודרגת של האתר שלי, והוא יהיה מונגש לבעלי מוגבלויות שונות. האזנה נעימה 🙂
לתשומת ליבך: מידע רפואי באתר או במייל אינו מהווה תחליף אלא תוספת להתייעצות עם רופא.
4 מחשבות על “טוב, תשמעו… (ראיון)”
כל הכבוד שאת עובדת על גרסה מונגשת לאתר שלך!
אכן… אני מתכננת את זה כבר הרבה זמן… כיצא החוק שמחייב הנגשת אתרים, כמעט התחלתי בזה. ואז הוחלט שעסקים קטנים פטורים מזה, ועצרתי.
תהליך ההנגשה של אתר קיים דורש הרבה עבודה…
לאחרונה פרסמתי מודעת מילים בגוגל, ופתאום הגיעו אליי פניות מאנשים כבדי ראייה ועיוורים. ואז הבנתי, באופן מעשי ולא רק תיאורטי, כמה זה משמעותי…
אבל… זה לא נכון שיש יתרון לימוד לאנשים שונים בדרכים שונות.
למשל:
https://journals.sagepub.com/doi/full/10.1111/j.1539-6053.2009.01038.x
https://theness.com/neurologicablog/index.php/more-evidence-against-learning-styles/
https://www.theatlantic.com/science/archive/2018/04/the-myth-of-learning-styles/557687/
וואו, מעניין. טוב לדעת. תודה רבה
(מזל שאני לא מורה, אחרת הייתה לי פה פדיחה רצינית)