מנסים לגרום לילדים לאכול ירקות ופירות ולא מצליחים? הנה כמה רעיונות שכדאי לנסות:
שאלו את הילדים אילו ירקות הם מעדיפים ובאיזו צורה להכין אותם.
קחו אתכם את הילדים לקניות והטילו עליהם לבחור ירקות ופירות כדי לטעום מהם בבית.
כשאתם מביאים את הפירות והירקות הבייתה, שטפו אותם, וסדרו אותם בצורה נאה בקערה. הניחו את הקערה במקרר או על השיש — בגובה עיניהם של הילדים. בפעם הבאה שיפתחו את המקרר כדי לחפש חטיף, הם עשויים להתפתות עלידי הצבעים הנאים.
הפכו את הכנת הארוחה לכייף. תנו לילדים לעזור לכם להכין את הירקות לאכילה. הם יכולים, למשל, לפרק תפרחות של ברוקולי, לשטוף ירקות או לערבב סלטים.
ילדים אוהבים לעשות דברים בעצמם. הכינו קערות עם צימוקים,עגבניות שרי ופירות חתוכים, ותנו להם להכין לעצמם סלטים לפי טעמם. כל זאת בתנאי שהם עושים זאת תחת השגחה, שלא ייחתכו.
הוסיפו ירקות טחונים או קצוצים למרקים, רטבים ותבשילים .
אל תתייאשו. שמשו דוגמא אישית בזה שאתם אוכלים את כל הירקות שלכם.
לתשומת ליבך: מידע רפואי באתר או במייל אינו מהווה תחליף אלא תוספת להתייעצות עם רופא.
מעת לעת מופצת ברשת מצגת זוועה כלשהי בקשר לחלב בקר. גם דעות עממיות בנושא לא חסרות. "החלב מסרטן" '"מלא הורמונים" ו"ממילא הסידן לא נספג" – הן בין הטענות הנפוצות. כשאנשים קוראים את זה, הם נכנסים לפאניקה, כי אצלנו בארץ, חלב הוא אחד ממרכיבי התזונה המרכזיים. אז רגע לפני שזורקים את כל היוגורטים מהמקרר, קראו כמה עובדות מדעיות על החלב ומוצריו.
או: האם צפייה בטלוויזיה באמת גורמת להשמנה בילדים? סקירה מדעית מאת עפרה מהודר, Msc בוגרת פסיכולוגיה ומוסמכת במדעי הרפואה "טלוויזיה היא טכנולוגיה לשידור וקליטה של תמונות וצלילים, המבוססת על משדר טלוויזיה […]